Assortiment
Cloisonné urn
Cloisonné urn
0 Reviews | Review toevoegen
Closoinne urn

Artikelnummer

CU0141

Standaard levertijd

3-5 werkdagen

€ 370,00
€ 99,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Cloisonné urn met bloemmotief met 25% korting.

Het betreft hier een showroommodel, deze wordt tegen een sterkt gereduceerde prijs aangeboden. Deze urn kan NIET worden geretourneerd. Wel kan deze op afspraak worden bezichtigd.
 

Cloisonné is een techniek van emailleren, waarbij men geplet draad in bepaalde motieven of figuren op een metalen ondergrond bevestigt. Dat kan met lijm gebeuren maar ook doordat men eerst een laag email aanbrengt, vervolgens de draad daarop aanbrengt en het voorwerp in de oven verhit waarbij de draad gedeeltelijk in de laag email zakt. De tussenruimten tussen de stukken draad worden met verschillende kleuren emailpoeder bedekt. Het geplette draad voorkomt dat tijdens het verhitten van het email de kleuren in elkaar overvloeien. Elke kleur is dus opgesloten in zijn eigen cel.

In China en Japan polijst men vervolgens het object net zo lang totdat er geen draad meer uitsteekt boven de email. In Nederland laten kunstenaars meestal de draad nog zichtbaar boven de emaillagen uitsteken.

Deze vorm van kunst werd reeds toegepast in de 5e eeuw v.Chr. en werd veel toegepast in de Byzantijnse architectuur. Tegenwoordig is China het belangrijkste productieland. In Nederland passen enkele emailleurs de techniek toe in hun kunstwerken.

Afmetingen:
Hoogte: 23cm
Diameter: 20cm
Inhoud: 3.95L

CU0141

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

 
Algemeen
Home       
Vragen
Privacy
Voorwaarden
Contact
 
 
Betalingsmogelijkheden
iDeal
Overboeking vooraf
Ophalen
Betalen bij ontvangst
 
 
©2015 Doodgewone Winkel
Webdesign: Webton.nl